Hizmetler

Hizmet Listesi

Gülüşünüz Kaybolmasın.

İmplant Tedavisi

Her implantın yerleştirilme süresi 3-4 dakika gibi bir süredir. Önce implantlar çene kemiğine yerleştirilmektedir ve sonrasında yaklaşık 3 ay ile 6 ay arasında bir süre implantların çene kemiğine kaynaması beklenmektedir. Ardından protez dişler yerleştirilmektedir ve tedavi tamamlanmaktadır.

Kanal ve Dolgu Tedavisi

Dolgu işlemi, çürüyen diş dokusunun temizlendikten sonra temizlenen bölgenin kompozit, kompomer gibi çeşitli materyallerle yeniden restore edilme işlemidir. Günümüz teknolojileri ile basit, ağrısız ve konforlu bir şekilde dolgu tedavisi yapılmaktadır. Dolgu ile yapılan restorasyon sayesinde çürümüş ve zarar görmüş dişler eski sağlığına kavuşmaktadır.


Dışarıdan bakıldığında görünmeyen, dişin iç kısmında dişin beslenmesini sağlayan sinirler bulunmaktadır. Halk arasında diş siniri olarak bilinen bu yapıya pulpa dokusu denilmektedir. Kanal tedavisi ise diş çürüğünün canlı pulpa dokusuna inmesiyle oluşan iltihaplı dokunun kök kanallarından çıkarılması işlemidir. Kök kanallarının dezenfektan bir madde ile temizlendikten sonra doldurulması ve daha sonrasında üzerinin restore edilmesi ile tedavi bitirilir. Kanal tedavisi yapılan dişlerin restorasyonu sağlıklı kalan diş yapısına göre kompozit, onley ve porselen kaplama ile yapılabilir. Hasta için kanal tedavisinin basit bir dolgudan tek farkı daha uzun süreli bir işlem olmasıdır.


Diş Temizleme

Diş temizliği işleminde diş yüzeyinde bulunan tartar ve plaklar çeşitli aletler kullanılarak temizlenir. Bu aletler diş minesine zarar vermez ve yalnızca diş yüzeyini kaplamış olan plak ve tartarların uzaklaştırılmasında etkilidir. İşlem sonrasında yüzeyinde temiz ve pürüzsüz bir görünüm elde edilebilir.

Diş Çekimi

Diş hekimliğinde dişin doğal hali ile ağızda tutulması temel amaç olsa da, bazı durumlarda diş çekimi kaçınılmaz olabiliyor. Dolgu, kanal tedavisi veya kron uygulamaları ile kurtarılamayacak olan dişlerin çekilmesi gerekebiliyor. Diş çekimi toplumda göz korkutan bir işlem olarak görülse de, kurallara uygun işlemlerin yapılması ve hastanın önerilere uyması süreci sıkıntısız geçirmeyi sağlayabiliyor. Genellikle lokal anestezi uygulanarak yapılan diş çekiminin ardından ağrı oluşması normal karşılanırken, çekim yerinde oluşan pıhtının sigara içerek, dil veya herhangi bir alet değdirilerek veya sık tampon yapılarak bozulması ise yara iyileşmesini olumsuz yönde etkiliyor